Областният управител на Русе Анатоли Станев ще открие международен форум относно реализирането

...
Областният управител на Русе Анатоли Станев ще открие международен форум относно реализирането
Коментари Харесай

Облачна услуга от най-ново поколение ще представят в Русе

Областният шеф на Русе Анатоли Станев ще открие интернационален конгрес по отношение на реализирането на облачна услуга от най-ново потомство

Тя е създадена в границите на план “Resilient Europe and Societies by Innovating Local Communities ” /RESILOC/, в който взе участие и Българският червен кръст. Целта на конференцията е да се показа един одобрен и ефикасен механизъм за образуване на устойчиви общности в разнообразни бедствени и спешни обстановки, споделиха от Областна администрация. 

„ Високо правя оценка осъществяването на сходни планове, които на първо място имат осезателен принос за обществеността. Информационните технологии са неразделна част от нашето всекидневие и е въпрос на еластичност и професионализъм да съумеем да ги използван за възстановяване на живота ни. “, разяснява Станев. Според него в спешни обстановки точно потреблението на сходни технологии постоянно се оказва решаващият фактор за понижаване на вредите. Той за следващ път акцентира и отличното взаимоотношение на ръководената от него администрация с шефа на секретариата на Областния съвет на БЧК в Русе Антоанета Ябанозова.

Облачно основаната платформа RESILOC може да се употребява от локалните управляващи и избавителните служби/екипи основно във етапите на подготовка и предварителна защита. Тя ще бъде непрестанно усъвършенствана и обновена с приноса на заинтригуваните страни и ще даде опция на водачите на общността да схванат и подобрят устойчивостта на своя град или район, в това число присъединяване на жителите в учения и полеви тествания, където способността на RESILOC е да съставлява, проучва, моделира и предвижда позитивното и негативното влияние на характерните подходи. За реализиране на въздействието, належащо за чувствителни усъвършенствания в устойчивостта на общностите, RESILOC включва информационен проект с профил, учреден в огромна степен на платформите на обществените медии с включени профилирани акции, предопределени да доближат до оптимално необятен кръг от лица. Съчетан с дълготрайното присъединяване на жителите във всички етапи, планът има за цел да сплоти опита на локалните общности, тактиките и уговорката на националните и наднационални участници. Необходимо е да се посочи, че обществените медии няма да бъдат единственото средство, употребявано за присъединяване на жителите. Екипите за локална резистентност към този момент организираха мероприятия за съвещания с локалната общественост, с цел да включат скъп принос от хора с стеснен достъп до обществени медии. Например възрастни хора или с такива с по-ниско равнище на просветеност. Вече са извършени и пет тестови изследвания, от които едно в Гърция и две в Италия. На територията на област Русе такива са направени в Тетово и Две могили.

Проектът е финансиран по стратегия Хоризонт 2020 с интервал на осъществяване 2019-2022 година. Участват 14 сътрудници от 7 страни.

Във форума идния четвъртък ще взе участие и генералния шеф на БЧК проф. доктор Красимир Гигов, както и ръководителят на плана Карстен Ухинг от Института „ Фраухофер “ в Германия, а също и научния координатор Уберто Делпрато от Италия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР